Thursday, April 7, 2016

3rd time czer

Assalamualaikum.....
Terlalu lama sudaa x hupdet blog ni.....hampir 4tahun!!! Wowww....sungguh lama...smlm tiba2 tringt blog ni...so,usaha jgk utk hupdett...
Hari ni..sy dlm pantang..my new bb girl baru 20hari...diberi nama Ayra Hana...lahir pada 18 mac 2016,jumaat pd 10.27am..
Mcm kelahiran abg kembar n kak icha,die juga dilahirkan secara czer..means,dah 3kali czer laa...hehehe.alhamdulillah...ini rezki utk sy n suami.
So ..kali ni sy nk sharing sikit pengalaman bersalin secara czer ni kat sape2 yg audi membaca entri sy. Ketiga2 kali bersalin(eh...mcm pelik je bahasa)..sy x pernah n x sempat merasa sakit contraction nak bersalin mcm mommies lain..
Okess...sy continue kat next entri ye...ape2 pun sy belanja pic new baby dulu yerr

Saturday, November 10, 2012

assalamualaikum n salam 1 Malaysia..
teramat lama rasenya x menulis di sini...dek kerana kesibukan dgn ank2..n kerenah line tenet yg membataskan pergerakan n kelajuan utk berblogging..hehehe..hr ni guna wifi 1M..yg kerajaan bg free kat kampung2 tu...so, kawasan perumahan sy ni bertuah la dapat kemudahan cenggini....hehehe..alhamdulillah...
nk citer ape ye??hmm...my twins dah hampir 5 tahun...dah semakin bijak,cerdik n cergas..aduuhhh...selalu buat kami hanginnnnn...hmm...kadang2 kena marah n jerit...patut ke???tahlaa..setiap kali bangun pagi, sy berdoa xnk marah diorg..tp,selalu kemarahan x dpt dikawal..ade je kerenah diorg yg mintak sy marah..aduhhhh...:-(
my little princess,dah masuk 10 bulan....makin comel,makin bambam n makin cerdik..dah pandai berjalan ni,langsung x nk didukung n diriba....gigi dah banyak ats bawah n digunakan sepenuhnya utk menggigit!!!uhhh...sakitnyeee...
skrg ni,x wat pape..just weekend buat tempahan apam pokadot/bunga mekar yg goodies kawen....pastu menghabiskan waktu di agrotek...
hm...jom la layan pic2 ni....
my twins..harris n farris
my princess,arissa hannan
bisnes apam pokadot n bunga mekar sy sepanjang bln lps...

Friday, July 27, 2012

salam semua...
dah lama rasenye x update blog ni...skrg ni byk blog yg perlu di"manage"..apatah lg skrg dah tambah 1 gegirrl ni..hmm,,lg laa membuatkan masa itu cukup2 utk mereka n aktiviti peribadi sahaja...hehe..
alhamdulillah..kite dah masuk ke minggu ke2 ramadhan.....stakat ni cek x tinggal pose lg taw..anda??hmmm..dah??kalo dah next year pandai2 la ganti yer..jgn buat2 lupe...Allah swt tahu segalanya...
well,ramadhan tahun ni membawa 1001 keberkatan utk aku n family...rezeki dtg mencurah2 sblm ramadhan dan sampai sekarang...dpt work kertas kerja utk 2 company..hmmmm sbg freelance,spatutnye laa sy terima dgn hati terbuka...RM 1K each u.....kalah gaji u ollls sebulan kan...seminngu wat kertas kerja tu,i dpt 2K...okle tu wat shoping..hahaha.(mmg dasar kaki soppingg ini org.....)dan alhamdulillah jugak,gerai di bazar ramadhan semakin mendapat sambutan...1st year nk try berbazar ...hehehe...share dgn MIL..die wat kuih muih je....i wat nasi kerabu tumis special..(sedaappp woooo)....n kuih mana yg sempat...kdg2 kuih bakar pandan(a.k.a "beke"),kadang2  kek gula hangus...n skrg sejak pandai wat lopes 3 segi tu...hr2 buat2...nasib baiek abiss..hehehhe...
mlam td g hantar tempahan biskut raya @shah alam....8 bekas...tp, ade ke patut salah kire ngan kak ty...g kira 4 bks...aiyyyoooo....(ini olang boleh talak pass itu bisness laaa..)sbb utama, duk bercakap non stop dgn cik mek mak adik n along...n perut kenyang hasil air tangan kak ty n kuih2 bazar ramadhan saujana utama ...kuang3x....tp,seb baik salah kire ngan kak ty...klu ngan org lain..mampuss waaaa...boley lingkuppp ini bisness....itu cik nadyla cookies pun kasi dusshhhhh!!!! sama ini kakak ipar.....hahhaha
okle...mata sudaaa ngantukk,,sahur td kenyang makan char kue teow....hasil air tangan sdiri..coz terjaga awal bangattt..jam 3.50 am..apa lg.kuarkan ayam..sayur2 semua....pastu semnetara tgu aym tu lembut,wa bukak ini lappy..berfb jap...pastu msk...n wa kejut itu hubby..tatak mau mangun...katanya awl sgt mama ni...pastu wa mkn sorg2....kul 5 br wa kejut hubby lg...hehehe...
okee..nnati besok wa kasi update ini blog lagi...insyaALLAH...ok..slamt titon n jgn lupe solat subuh....babai...
ADIOSSSSSS...
^^jaga diri hiasi peribadi^^^...........

Tuesday, June 5, 2012

move ke blog baru..myspeciallyhomemade

salam...
mulai hari ni segala update/entry berkaitan dgn kuih-muih,kek,cupcakes,apam n masakan sy telah berpindah ke blog baru....klik sini....

mySPECIALLY HOMEMADE


untuk pertanyaan/tempahan boleh contact sy...012-9729851
TQ..have a nice day.....:-))

Tuesday, May 29, 2012

APAM POLKADOT MEKAR

minggu lepas dapat oder 16 box apam polkadot mekar dr kwn2 sekerja my sis in law..pattern colourful..macam2 kaler ade...hahaha...n minggu ni dpt oder lg..kali ni ade yg nk box 50pcs pule...hmm...kena upgrade la ni...alhamdulillah..rezeki...

notes:gambar diats adlh tempahan untuk apam mekar biasa..gambar pam mekar polkadot x sempat nk snap...hehe...box mcm ni...ada 30pcs...

untuk sesiapa yg berminat nak jadikan goodies majlis kahwin@ape2 party pun bleh..nk pack dlm box/plastik ikut kemahuan anda..siap ada riben...leh msg ye...

Thursday, April 26, 2012

muffin merekah...

cantik x muffin nih??sy buat nih utk akttiviti twins....coz x bagi die keluar main panas2 ni...so ajak die wat cupcake..dia bedua yg masukkan adunan dlm cup....masa muffin ni dikeluarkan dari oven, masa tu jugaklah bergoyang2...rupa2nya gempa berlaku dkt acheh...dlm 2 minggu lep[as....so, kitorg namakn ni muffin gempa...merekah2.....sedappp sehingga x cukup....